ΣΧΕΔΙΟ ΣΑΜΑΡΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ «ΜΑΪΜΟΥ» ΚΑΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΑΠΟ ΒΟΥΛΗ!

ert maimouΑναδημοσίευση από την Iskra

Στο σχέδιο που θα παρουσιάσει στους κυβερνητικούς εταίρους του – σύμφωνα με πληροφορίες του αστικού τύπου – ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου το απόγευμα της Τετάρτης(19/6) προβλέπεται η δημιουργία ενός μεταβατικού τηλεοπτικού φορέα «μαϊμού», στον οποίο θα προσληφθούν λίγοι εργαζόμενοι με αδιευκρίνιστες διαδικασίες και  ο αριθμός των οποίων θα κυμαίνεται από 30 έως 400 με δίμηνες συμβάσεις. Στο ίδιο σχέδιο προβλέπεται και η διαμόρφωση νέων στούντιο στη Βουλή(!) από όπου θα γίνονται οι εκπομπές!

Ο Α. Σαμαράς, βλέποντας τη Βουλή ως παραμάγαζο, χρησιμοποιεί με απαράδεκτο τρόπο το κανάλι της Βουλής, με γνώμονα την ικανοποίηση των μεθοδεύσεών του για το κλείσιμο της ΕΡΤ και το άνοιγμα στη θέση της ενός μεταβατικού φορέα «μαϊμού» στα πρότυπα της ΥΕΝΕΔ! Μόνο που στην περίοδο της μαύρης επταετίας χρησιμοποιήθηκε ως φορέας λειτουργίας το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ο ελληνικός στρατός , ενώ στην προκειμένη περίπτωση, χρησιμοποιείται η Βουλή και συγκεκριμένα το κανάλι της Βουλής για την εκπομπή του παράνομου σήματος του μεταβατικού φορέα στην πορεία για τη «νέα ΥΕΝΕΔ», που οραματίζεται ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του!

Κατά τις πληροφορίες, που δημοσιεύονται στον ημερήσιο τύπο, ύστερα από αλλεπάλληλες συσκέψεις που ολοκληρώθηκαν αργά τη νύχτα της Τρίτης(18/6), το σχέδιο που φαίνεται πως διαμορφώνεται έχει ως εξής:

Δημιουργία ενός προγράμματος που θα εκπέμπεται και από τις τρεις πηγές της ΕΡΤ (ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3) και θα περιλαμβάνει τρία δελτία ειδήσεων, τρεις ενημερωτικές εκπομπές και ιστορικές εκπομπές από το αρχείο της ΕΡΤ.

Πρόσληψη με δίμηνες συμβάσεις έως 400 υπαλλήλων (τεχνικών, δημοσιογράφων, διοικητικού προσωπικού) υπαλλήλων της ΕΡΤ (εφόσον υπάρξουν πρόθυμοι!), οι οποίοι θα αναλάβουν να «τρέξουν» τον μεταβατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα-»μαϊμού». Αδιευκρίνιστο παραμένει, βέβαια, με ποιόν τρόπο και από ποιόν θα γίνουν οι εν λόγω προσλήψεις!
Διαμόρφωση νέων στούντιο στη Βουλή, από όπου θα γίνεται η εκπομπή προγραμμάτων, αξιοποιώντας τα μηχανήματα του καναλιού της Βουλής.

Ορισμό προσωρινής διοίκησης από πρόσωπα που θα προέρχονται και από τα τρία κυβερνητικά κόμματα με σκοπό τον απόλυτο έλεγχο του ραδιοτηλεοπτικού φορέα από την τρικομματική συγκυβέρνηση και την εξάλειψη των όποιων λεονταρισμών από πλευράς των συγκυβερνώντων σχετικά με τον νέο ραδιοτηλεοπτικό φορέα-»μαϊμού», ο οποίος στήνεται.

Το σχέδιο περί μεταβατικού φορέα δεν φέρεται να βρίσκει εξ’ολοκλήρου σύμφωνους, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ. Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι ζητούν να εκπέμψει κανονικά στις συχνότητές της η ΕΡΤ, σε εκτέλεση και της διαταγής του προέδρου του ΣτΕ και εν συνεχεία να τεθεί εξ αρχής ο τρόπος αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ, χωρίς βεβαίως να κάνουν λόγο τόσο για το μέλλον των εργαζόμενων στην ΕΡΤ, όσο και για τον ίδιο τον χαρακτήρα του νέου φορέα! Μένει, βέβαια, να αποδειχθεί εάν οι αντιρρήσεις αυτές θα αποδειχθούν λεονταρισμοί άνευ ουσίας!

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

 

Γράψτε σχόλιο