LA VERDAD SOBRE LA MUERTE DE ACUERDO chipriotas insoportable EUROGROUP

1111kyrps_ee_eurozone_280_116

Grecia y Chipre abandonar INMEDIATAMENTE Y TROIKA mnemónicos PROODEFTIKOUS METASCHIMATISMOUS, PREGUNTAR POR LA ZONA EURO!

Akis BADOGIANNI

La vendido Chipre gobierno y con ella entregado y exonymeni gobierno Samara, no sólo firmar un despreciable y colonial συμφωνία στο Eurogrupo.

Έκαναν κάτι πολύ χειρότερο. Κάτι που δεν έχει υπογράψει ποτέ y πουθενά ούτε η πιο εξευτελισμένη αποικία!

Υπέγραψαν στην ουσία σε λευκό χαρτί, στο οποίο συγκεκριμένους και λεπτομερείς όρους της ολοκληρωμένης συμφωνίας θα τους βάλει στην πραγματικότητα και στην πορεία, η τρόικα, κατά τα αδίστακτα συμφέροντα και τις προτεραιότητές της.

H ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!

Lo πρώτο πράγμα που περιλαμβάνει με πολλές αοριστίες αλλά με σαφήνεια ως κατάληξη, η συμφωνία-τραγωδία του Eurogroup είναι η ουσιαστική διάλυση του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Κύπρου, από το οποίο, ότι απομείνει στη ζωή, θα είναι αξιοθρήνητο και τόσο αναξιόπιστο y αφερέγγυο που θα μοιάζει με ζωντανό πτώμα.

Για πρώτη φορά στο πλαίσιο της ευρωζώνης ελήφθη απόφαση να πτωχεύσει και να κλείσει πάραυτα μια μεγάλη τράπεζα όπως η Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου. Η Λαϊκή Τράπεζα θα χωρισθεί σe “καλή” y “κακή. Στηνκαλήθα μεταφερθούν οι καταθέσεις κάτω των 100χιλ. και τα δυσθεώρητα χρέη της Λαίκής προς την ΕΚΤ ύψους 9 δις, τα οποία παραδόξως συσσωρεύτηκαν με τα στραβά μάτια της ίδιας της ΕΚΤ y Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου (ΚΤΚ).

Στη συνέχεια αυτές οι καταθέσεις κάτω των 100χιλ. και το χρέος προς την ΕΚΤ(!) της “καλήςΛαϊκής, θα μεταφερθούν στην Τράπεζα Κύπρου. Οι καταθέσεις στην Λαίκή άνω των 100χιλ. που θα μείνουν στηνκακήτράπεζα, όχι απλώς θα κουρευτούν βάναυσα αλλά στην ουσία θα χαθούν , αφού η κακήΛαίκή θα τεθεί σε εκκαθάριση και όπως λέει η απόφαση του Eurogroup θα κλείσει με τον καιρό.

Όσον αφορά την Τράπεζα Κύπρου κατ’αρχάς, θα ενσωματώσει τηνκαλήΤράπεζα της Λαϊκής αλλά μαζί και το χρέος των 9 δις προς την ΕΚΤ, που θα της είναιβραχνάς.

Στη συνέχεια η Τράπεζα Κύπρου θα ανακεφαλαιοποιηθεί αποκλειστικά από τοκούρεματων καταθέσεων πάνω από 100χιλ. , που θα μετατρέπονται σε μετοχές και με τη συνεισφορά των μετόχων y ομολογιούχων της, μέχρι να φθάσει σε δείκτη ιδίων κεφαλαίων 9%.

Και επειδή όλα δείχνουν ότι η συνεισφορά των μετόχων και των ομολογιούχων της θα είναι μηδαμινή, όλο το βάρος της επανακεφαλαιοποίησης θα πέσει στο κούρεμα de καταθέσεων, που θα φτάσει σε πρωτοφανή ύψη.

Κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για“κούρεμα” άνω του 30%, χωρίς να μπορούν, όμως, να δεσμευτούν.

Η κυπριακή κυβέρνηση υπέγραψε γουρούνι στο σακί.

Είναι το πιο πιθανόν το “κούρεμα” των καταθέσεων πάνω από 100χιλ.στην Τράπεζα Κύπρου να φθάσει μεταξύ 40-60%, πράγμα που θα σημαίνει και το ουσιαστικό τέλος κάθε αξιοπιστίας της τράπεζας, την οποία θα την αναφέρουν μόνο ως σκιάχτρογια τους καταθέτες.

Στο μεταξύ μέχρι να ολοκληρωθεί και αν ολοκληρωθεί , η ανακεφαλαιοποίηση, οι υπό “κούρεμα” καταθέσεις θα παραμένουν ολοσχερώς παγωμένες.Ζήσε μαύρε μου

Η ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Να σημειώσουμε εδώ ότι η απόφαση του Eurogroup απαγορεύει ρητά τη χρησιμοποίηση των τροϊκανών δανείων (δάνεια από ESM) para ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Obviamente, αυτά τα δάνεια θα κατευθυνθούν κατά δόσεις , με εκταμιεύσεις οι οποίες θα αρχίσουν από το Μάη και στο βαθμό που η Κύπρος θα τηρεί αυστηρά το μνημονιακό πρόγραμμα που θα συνομολογήσει με την τρόικα, para χρηματοδότηση του Κυπριακού χρέους.

Así, ο ESM, ο οποίος δημιουργήθηκε και προικοδοτήθηκε με 700δις από την ευρωζώνη, για να παρεμβαίνει προς επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που έχουν πρόβλημα, αλλάζει ουσιαστικά τον χαρακτήρα και την αποστολή του.

Από δω και μπρος αν οι τράπεζες έχουν πρόβλημα δεν θα φταίνε οι αρχές εποπτείας ούτε τόσο οι μέτοχοι και οι διοικήσεις τους αλλά οι καταθέτες , στην αρχή οιανασφάλιστοι”, δηλ. αυτοί πάνω από 100χιλ. και στη συνέχεια όλοι οι καταθέτες!!!

Αναφορικά τώρα με το μύθο των καταθέσεων κάτω από 100χιλ., οι οποίες σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις δεν θα πειραχτούν. Αυτό είναι ψέμμα , διότι όπως είναι γνωστόν τα ποσά ανάληψης και αυτών των καταθέσεων είναι περιορισμένα, οι καταθέσεις αυτές για μεγάλο χρονικό διάστημα, που δεν έχει οριστεί ακόμα, δεν θα μπορούν να μετακινηθούν, ενώ είναι αβέβαιον το τι θα επακολουθήσει στο μελλον.

Είναι προφανές ότι με τέτοιου είδους μέτρα το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου δεν εξυγιαίνεται αλλά καταστρέφεται ολοσχερώς, χιλιάδες τραπεζοϋπάλληλοι θα μείνουν στο δρόμο, η φυγή κεφαλαίων από την Κύπρο θα είναι γενική, χιλιάδες επιχειρήσεις που στηρίζονταν στις τράπεζες θα βάλουν λουκέτο, η ανεργία θα εκτιναχτεί και η ύφεση θα πάρει εφιαλτικές διαστάσεις, πολύ περισσότερο που το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου ήταν υπερδιογκωμένο, κατάσταση που τώρα μόλις ανακάλυψαν, επιλεκτικά , οι κυρίαρχοι κυρίως γερμανικοί κύκλοι της ευρωζώνης.

ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

Όσον αφορά τη Ρωσία, lo πλήγμα που εδέχθη η ίδια και κυρίως πολυάριθμοι ολιγάρχες της που είχαν καταφύγιο την Κύπρο και τώρα αναζητούνται μανιωδώς από τραπεζίτες της Ελβετίας, της Γερμανίας, της Λετονίας κλπ. είναι σημαντικό , πράγμα που ομολόγησε και ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Παρ΄όλα αυτά, όμως, ο Πούτιν δέχθηκε να μπει σε διαπραγματεύσεις με την Κύπρο για επιμήκυνση του Ρωσικού δανείου των 2,5 δις, πράγμα για το οποίο κάνει εντυπωσιακά έκκληση η απόφαση του Eurogroup! Kι αυτό , μάλλον, διότι η Ρωσία φαίνεται πως είχε έλθει σε συννενόηση με την ΕΕ για τα μέτρα που υπέστη η Κύπρος, ενώ πιθανολογείται ότι υπάρχει και άτυπη συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας για εν μέρει αποζημίωση των Ρώσων καταθετών ή ίσως και άλλα ευνοϊκά μέτρα.

La Κύπρος λάθος ανέμενε στήριξη , αν την ανέμενε και δεν έριχνε στάκτη στα μάτια του κόσμου, από τη Ρωσία και μάλιστα για ένα τόσο μείζον για τη Γερμανία και την ευρωζώνη θέμα.

Κυρίως, όμως για να βρει κάποιος στήριξη και συμμάχους , πρέπει ο ίδιος να είναι αποφασισμένος να μπει μπροστά και να δόσει τη μάχη.

La Κυπριακή ηγεσία , όμως, ήταν εξ’αρχής entregado στο ευρώ, την ευρωζώνη και τη Γερμανία. Ποιός y γιατί , entonces, να διακινδυνεύσει για χάρη της;

ΜΝΗΜΟΝΙΟ – ΛΙΤΟΤΗΤΑ – ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ!

La άθλια Κυπριακή ηγεσία δεν συνυπέγραψε μόνο την ουσιαστική καταβαράθρωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Κύπρου.

Συνυπέγραψε την έρευνα στην Κύπρο για το ξέπλυμα χρήματος από ιδιωτική διεθνή εταιρεία , πράγμα που θα διατηρεί υπό απόλυτο, επιλεκτικό έλεγχο της τρόικας όλη την πολιτικοοικονομική ζωή της Κύπρου.

Η συμφωνία, με το Eurogroup, ταυτόχρονα, προβλέπει με μεγάλη δραστικότητα γενικευμένες ιδιωτικοποιήσεις, που θα διαλύσουν τον αποδοτικό δημόσιο τομέα της Κύπρου.

Προβλέπει διαρθρωτικές αλλαγές, με δυο λόγια πλήρεις απορρυθμίσεις στην οικονομία και την αγορά” εργασίας και πλήρη ασυδοσία των αγορών σε βάρος της κοινωνίας.

Προβλέπονται, ακόμα, μέτρα δημοσιονομικής σταθεροποίησης, που θα δόσουν τη χαριστική βολή στην Κυπριακή οικονομία.

Τέλος, η απόφαση του Εurogroup περιλαμβάνει αύξηση στους φόρους εισοδήματος y αυξήσεις στους φόρους κεφαλαίου, μεταξύ των οποίων και στους τόκους. La δραστικότατη αυτή αύξηση των φόρων, μέσα σε συνθήκες ύφεσης, θα μοιάζει σαν να μπήγεις βαθιά το μαχαίρι στην πληγή.

La Κύπρος θα πρέπει να συνυπογράψει όλα αυτά τα μέτρα αλλά και ως όμηρος ότι από δω και μπρος ζητήσει η τρόικα, σε ένα ΜΝΗΜΟΝΙΟ, που πρέπει να είναι έτοιμο ως τις αρχές Απρίλη.

Οι δόσεις de 10 δις δανείων της τρόικας θα αρχίσουν να τρέχουν από τις αρχές Μάη , και στο βαθμό που η Κύπρος εφαρμόζει αγόγγυστα το διαλυτικό Μνημονιακό πρόγραμμα.

Así, η Κύπρος ενώ θα πρέπει αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας να διαλύσει το χρηματοπιστωτικό της σύστημα, ενώ η ευρωζώνη δεν θα βάλει ούτε ένα ευρώ, πέραν της περιορισμένης ρευστότητας που θα χορηγήσει η ΕΚΤ στην ημιθανή Τράπεζα Κύπρου, παρά από το Μάη και μετά και υπό προϋποθέσεις.

La τρόικα θα εκταμιεύσει δόσεις στην Κύπρο, αφού επιβάλλει ένα δρακόντειο μνημόνιο στο θύμα της και αφού δει να το εφαρμόζει αυστηρά, ανοίγοντας και για την Κύπρο το μαρτύριο της εκταμίευσης των δόσεων, βάζοντας κάθε φορά και σκληρότερα μέτρα!

Στο μεταξύ η Κύπρος θα επιβάλλει δέσμη αυστηρών μέτρων στην κίνηση των καταθέσεων και την κίνηση των κεφαλαίων για να επιβιώσει , πράγμα που, αν θα το έπρεττε μια άλλη χώρα της ΕΕ, θα εθεωρείτο έγκλημα καθοσιώσεως!

ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ;

Οι διαχρονικές ευθύνες της Κυπριακής ηγεσίας los trágicos acontecimientos en Chipre criminal.

Criminal son responsabilidad de las personas que están de acuerdo con la acuerdo despreciable histórico del Eurogrupo 25/3, el día de Día Nacional!

La Κύπρος había sido alternativa contra la increíble neoapoikiopoiisi της.

Aquí y ahora Chipre puede y debe cancelar el contrato con el Eurogrupo despreciable y proceder a una nueva manera independiente forma progresiva a cabo ;la crisis, με zona euro desafió y conflicto juntos hasta el final de.

Esto implica nuevas orientaciones políticas de la izquierda en Chipre y Grecia y las opciones progresistas rollover, με ΟΧΙμέχρι τέλους, en Atenas y Nicosia!

Lunes 25 Marzo 2013

Leave a Comment