ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ: ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΡΤ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΕΑΒ & ΕΛΤΑ!

EAS ELVO EAV ELTA

ΣΤΡΩΣΑΝ ΧΑΛΙΣΤΗΝ COSCO ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΟΛΠ!

ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ!

Σε απολύσεις-διαθεσιμότητες στις αμυντικές βιομηχανίες αλλά και στα ΕΛΤΑ στρέφεται η κυβέρνηση της φτωχοποίησης προκειμένου να καλύψει και τον στόχο των 12.300 απολύσεων που έχουν απομείνει από τις 15.000 που της έχει επιβάλει η τρόικα εξωτερικού, μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ αλλά και αυτόν της διαθεσιμότητας 25.000 υπαλλήλων έως τα τέλη του έτους.

Νεότερες εισηγήσεις κάνουν λόγο όχι για «λουκέτο» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, αλλά συγχώνευση με την ΕΑΒ και την ΕΛΒΟ. Υπενθυμίζεται ότι συνολικά στις αμυντικές βιομηχανίες απασχολούνται 2.650 εργαζόμενοι (1.350 στην ΕΑΒ, 950 στα ΕΑΣ και 350 στην ΕΛΒΟ).

Υπενθυμίζεται ότι εφόσον δεν κλείσουν τα ΕΑΣ τότε η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει σε απολύσεις παρά μόνο σε διαθεσιμότητα κυρίως διοικητικών υπαλλήλων. Εκτιμάται δε, από δημοσιογραφικούς κύκλους, ότι εφόσον η κυβέρνηση πιάσει το στόχο για τις απολύσεις θα προχωρήσει σε συγχώνευση των τριών αμυντικών βιομηχανιών, ώστε να μην έχει κλυδωνισμούς από τα δεξιά της (και εντός και εκτός-βλ. Χρυσή Αυγή- ΝΔ).

Αναφορικά με τα ΕΛΤΑ θεωρείται ότι οι 7.500 υπάλληλοι αορίστου χρόνου αλλά και οι 700 συμβασιούχοι διανομείς είναι πολλοί και η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε διαθεσιμότητες.

ΜΕ ΔΙΚΕΣΕΞΠΡΕΣ Η ΑΠΟΛΥΣΗ 6.000 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ!

Νομοθετική ρύθμιση η οποία προβλέπει διαδικασίεςεξπρές για την εκδίκαση όλων των υφιστάμενων προσφυγών συμβασιούχων πρόκειται να καταθέσει το υπουργείο Δικαιοσύνης, με τον αρμόδιο υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου να δηλώνει αποφασισμένος να δώσει τέλος στις μακρόχρονες προσωρινές διαταγές που επιτρέπουν την προσωρινή παραμονή των εργαζομένων στη δουλειά τους.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του ημερησίου τύπου, και σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο αριθμός των υπαλλήλων που παραμένουν στις θέσεις τους με προσωρινές διαταγές και όχι οριστικές δικαστικές αποφάσεις ανέρχεται σε περίπου 6.000.

Στόχος του υπουργείου είναι να τρέξουν γρήγορα οι υποθέσεις αυτές, που συνδέονται άμεσα με τις λεγόμενεςμεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο και τις μνημονιακές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η μνημονιακή κυβέρνηση καταστροφής του λαού και του τόπου.

ΣΤΡΩΣΑΝ ΧΑΛΙΣΤΗΝ COSCO ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΟΛΠ!

Το Δημόσιο αποκτά το δικαίωμα παραχώρησης ποσοστού άνω του 51% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος ΠειραιώςΆνοιξε τυπικά ο δρόμος για την πώληση του ΟΛΠ, μετά την τροποποίηση, κατά τη Γενική Συνέλευση των μετόχων του Οργανισμού, των άρθρων πουπροέβλεπαν παλαιότερα ότι το Δημόσιο υποχρεούται να κατέχει το 51% του ΟΛΠ.Ο όρος αυτός παύει και το Δημόσιο μπορεί να πουλήσει όσο ποσοστό θέλει, ακόμα και ολόκληρο τον Οργανισμό.

Όμως όπως έγραφε το newmoney.gr από το πρωί, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, κ. Γ. Ανωμερίτης στην ουσία τάσσεται κατά της πώλησης και υπερ της παραχώρησης εκμετάλλευσης υπηρεσίων, θέση που υποστηρίζει και ο αντιπρόεδρος της κυβένησης, Ευ. Βενιζέλος.

Στην κυβέρνηση φαίνεται ότι αποφάσισαν να ρίξουν τους τόνους για το θέμα. Για τον λόγο αυτό το ΤΑΙΠΕΔ επέλεξε να βάλει στη διοίκηση του ΟΛΠ ένα χαμηλόβαθμο στέλεχός του, την κυρία Ελισάβετ Αργυροπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιχειρηθεί να δοθεί λύση για τον ΟΛΠ με συναίνεση όλων των πλευρών.

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε η Γενική Συνέλευση των μετόχων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά η οποία και ψήφισε ομόφωνα όλα τα θέματα, τα οποία ετέθησαν για τον Οικονομικό Απολογισμό του 2012 και τις προοπτικές του 2013.

Στην κύρια και βασική ομιλία του ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος κ. Γιώργος Ανωμερίτης τόνισε ότι για την ΟΛΠ Α.Ε. آن 2012 ήταν η τρίτη κερδοφόρα χρονιά και ότι το 2013 θα είναι ακόμα καλύτερο.

Ανέφερε τις θέσεις του ευρωπαϊκού λιμενικού συστήματος για το ιδιοκτησιακό και τις παραχωρήσεις, υπογραμμίζοντας ότι «το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο του Μνημονίου ΙΙΙ, (Ν. 4093/2012) μιλάειγια αξιοποίηση των λιμένων μέσω παραχωρήσεων και όχι μέσω πώλησης των μετοχών τους”.

Φυσικά όλα τα θέματα ιδιωτικοποιήσεων θα συζητηθούν εισηγητικά, όπως συμφωνήθηκε, μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και ΟΛΠ Α.Ε. σε σύσκεψη υπό τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και στη συνέχεια η Κυβέρνηση θα λάβει τις τελικές της αποφάσεις».

Ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης ανέφερε αναλυτικά τα μεγέθη, τις ευκαιρίες και τις προοπτικές για τους κλάδους εμπορευματοκιβωτίων, αυτοκινήτων (car terminal) και κρουαζιέρας, καταλήγοντας ότι ο ΟΛΠ Α.Ε., ο οποίος είναι λόγω του μεγέθους του το εθνικό λιμάνι της χώρας, στους δύσκολους αυτούς καιρούς θα γίνει η κύριαμηχανή ανάπτυξης”, όπως χαρακτήρισε τα λιμάνια και ο Επίτροπος Slim Kalas.

Στη Γενική Συνέλευση, μίλησε επίσης ο Πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ κ. Γιώργος Γεωργακόπουλος, ο οποίος καταφέρθηκε με επιχειρήματα κατά της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών της χώρας.

Στην Τακτική Γενική Συνέλευση συμμετείχαν μέτοχοι, οι οποίοι εκπροσωπούσαν το 82,72% των μετοχών και φυσικά το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο πρότεινε και η Γ.Σ. εξέλεξε ως νέο μέλος του Δ.Σ., την κυρία Ελισάβετ Αργυροπούλου, στέλεχος του ΤΑΙΠΕΔ.

ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ!

Την έναρξη της διαδικασίας ξεπουλήματος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ, σημειώνοντας ότι «η διαγωνιστική διαδικασία θα ξεκινήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σχετικής διαβούλευσης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», η οποία βρίσκεται, όπως αναφέρεται, «στο τελικό στάδιο».

«To Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε τη διαδικασία, το χρονοδιάγραμμα και τους όρους αξιοποίησης για την πώληση του 100% των μετοχών και τη μεταβίβαση του ελέγχου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε επενδυτή που θα επιλεγεί μέσω διεθνούς, ανοιχτού, πλειοδοτικού διαγωνισμού.

Η διαγωνιστική διαδικασία θα ξεκινήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σχετικής διαβούλευσης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία βρίσκεται στο τελικό στάδιο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

جمعه 28 ژوئن 2013

 

 

Leave a Comment