ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣΔΩΔΩΝΗΣ”: DESTRUCTION het voor veehouders en veeteelt!

dodoniΑΦΗΝΕΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ 6000 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ!

Απλήρωτοι τρείς μήνες οι περισσότεροι από τους 6000 και πλεόν κτηνοτρόφους που δίνουν το γάλα τους στην ιδιωτικοποιημένη , πλέον, “ΔΩΔΩΝΗ”! Οι κτηνοτρόφοι έδωσαν διορία στους νέους ιδιώτες μέχρι την Τετάρτη(23/7).

Εν τω μεταξύ ,οι κτηνοτρόφοι μαζεύτηκαν την Τετάρτη(17/7) έξω από τη γαλακτοβιομηχανία, απαιτώντας την άμεση καταβολή των χρημάτων που τους οφείλει η επιχείρηση.

Οι κτηνοτρόφοι, όπως προείπαμε, συμπληρώνουν 3 μήνες απλήρωτοι για το γάλα που έχουν παραδώσει και βρίσκονται αντιμέτωποι με τραγικά αδιέξοδα, αφού δεν μπορούν να προμηθευτούν ζωοτροφές.

Η διοίκηση της ΔΩΔΩΝΗΣ, για ακόμη μια φορά, επικαλέστηκε την στέρηση ρευστότητας. Εξέφρασε ανέξοδα λόγια συμπόνιας χωρίς να δεσμευτεί για κάτι συγκεκριμένο ζητώντας μάλιστα προκλητικά την κατανόηση των απλήρωτων παραγωγών τους οποίους με απύθμενο θράσοςσπρώχνεινα αγοράζουν τρόφιμα και άλλα είδη με εκπτωτικές κάρτες από επιχειρήσεις της Ηπείρου.

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο και επτά (7) μέλη, επισκέφθηκε σήμερα στις 11 το πρωί της Πέμπτης (18/7) την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Γεωργίας.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να θέσει υπόψη του αρμόδιου Υπουργού το οξύτατο και καυστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου, αλλά και γενικότερα η τοπική οικονομία από το διαρκές έγκλημα, ότι οι νέοι ιδιοκτήτες της ιδιωτικοποιημένης πλέον γαλακτοβιομηχανίαςΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.αρνούνται παράνομα να καταβάλουν το αντίτιμο του γάλακτος που έχουν εισκομίσει οι κτηνοτρόφοι από τον μήνα Μάρτιο μέχρι και σήμερα.

Ο Υπουργός Αθανάσιος Τσαυτάρης επικαλέστηκε κώλυμα και παρέπεμψε λόγω αρμοδιότητας του θέματος στον αρμόδιο για θέματα κτηνοτροφίας Αναπληρωτή Υπουργό Μάξιμο Χαρακόπουλο, ο οποίος στη συνέχεια παρέπεμψε την αντιπροσωπεία στο σύμβουλο του, Γ. Αναγνώστου.

Ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Γιώργος Οικονόμου διαμαρτυρήθηκε έντονα γι΄ αυτή τη στάση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Γεωργίας και επεσήμανε εις τον σύμβουλο, τη συλλογική ευθύνη της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της ΓαλακτοβιομηχανίαςΔΩΔΩΝΗ Α.Εκαι ότι με τις κυβερνητικές της επιλογές έχει οδηγήσει στην κυριολεξία τον κτηνοτροφικό κλάδο σε απόγνωση, λόγω της αδυναμίας αγοράς ζωοτροφών που ως επακόλουθο θα έχει τον αφανισμό του ζωικού κεφαλαίου αφού οι κτηνοτρόφοι δεν μπορούν πλέον να αντιμετωπίσουν τα απαραίτητα και χρειώδη, αλλά ούτε και να αντέξουν το αυξημένο κόστος παραγωγής, τη βαριά φορολογία και τα χαράτσια.

Από την άλλη πλευρά οι δηλώσεις των νέων ιδιοκτητών περί δήθεν διαθέσεως δικών τους χρημάτων για τον εκσυγχρονισμό της γαλακτοβιομηχανίας έμειναν κενό γράμμα και απολαμβάνουν ανενόχλητοι την αύξηση των επιχειρηματικών τους κερδών, μέσω της χρυσοφόρας επένδυσης που πραγματοποίησαν η οποία αποτελεί πραγματικό πλιάτσικο.

Η Πανηπειρωτική δήλωσε στον εκπρόσωπο του Υπουργού ότι θα σταθεί αλληλέγγυα στον αγώνα των κτηνοτρόφων μέχρι να αποτραπεί η πολιτική συρρίκνωσης του αγροτικού εισοδήματος και ξεκληρίσματος των Κτηνοτρόφων και της κτηνοτροφικής παραγωγής, που είναι και πυλώνας της οικονομίας της Ηπείρου, παράλληλα δε διεμήνυσε προς αυτόν να μεταφέρει στην πολιτική ηγεσία την αγανάκτηση που επικρατεί στην Ήπειρο και τους Ηπειρώτες, που όλοι αναμένουν την παρέμβαση και πίεση της κυβέρνησης προς τους νέους ιδιοκτήτες, Om het probleem van onbetaalde arbeid en de goedkeuring van de fokkers te lossen.

Vrijdag 19 Juli 2013

Bron: iskra.gr

Leave a Comment