Τα ψέματα του Κεδίκογλου

YENED_0-540x425

ιδρυση συλλογου Νταρζάνου Α.

κουφωματα αλουμινιου θεσσαλονικη Αναδημοσίευση / Källa: διαγωνισματα μαθηματικων δημοτικου Η ΑΥΓΗ 13.06.2013

συμπιεσμενα αρχεια Τα ψέματα για την ΕΡΤ, σχολειο βικιπαιδια η δυσφήμηση των εργαζομένων της και η επιχείρηση υποδαύλισης του κοινωνικού αυτοματισμού δεν είναι νέο φρούτο της κυβέρνησης. αγροτικα ελαστικα Επιχειρείται συστηματικά εδώ και καιρό, αρτηριες καρδιας ενώ συγχρόνως ο ίδιος ο Σίμος Κεδίκογλου καθησύχαζε σε όλους τους τόνους ότι η ΕΡΤ δεν πρόκειται να κλείσει. Ταυτόχρονα με το κλείσιμο της ΕΡΤ, που διέψευδε ο ίδιος και ο διευθύνων σύμβουλος Γκίκας Μάναλης, η κυβέρνηση διένειμε non paper, με το οποίο δίνει δήθεν απαντήσεις στα ερωτήματα που δημιουργούνται. Γεμάτο ψέματα.

* Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους;

- Θα απολυθούν όλοι και θα αποζημιωθούν κανονικά.

Πράγματι, θα απολυθούν όλοι, όμως το πόσοκανονικάθα αποζημιωθούν παραμένει ερώτημα. Ήδη, σύμφωνα με υπολογισμούς των εργαζομένων της ΕΡΤ, η μέση αποζημίωση δεν πρόκειται να ξεπερνάει τα 10.000 ευρώ.

* Πώς θα καλύπτονται οι δραστηριότητες των κομμάτων;

- Το κόστος κάλυψης αναλαμβάνει το υπ. Οικ., όπου θα παρέχει στα κόμματα τη δυνατότητα επιλογής ιδιωτικού συνεργείου. Η προώθηση της δραστηριότητας θα γίνεται προσωρινά μέσω της Γεν. Γραμματείας Τύπου, που διαθέτει αυτόνομη οπτική ίνα, ή με όποιον άλλον τρόπο επιλέξουν τα κόμματα.

Το κόστος της δραστηριότητας των κομμάτων επωμιζόταν εξ ολοκλήρου η ΕΡΤ. Τα ιδιωτικά κανάλια δεν κατέβαλλαν κανένα αντίτιμο για τη λήψη εικόνων (pool) από την ΕΡΤ, για πολυάριθμες καθημερινά κυβερνητικές και κομματικές δραστηριότητες. Το κόστος πλέον αναλαμβάνει απευθείας ο κρατικός προϋπολογισμός. Φημολογία στο Ραδιομέγαρο χθες έκανε λόγο για εκχώρηση της οπτικής ίνας του pool στον Σκάι.

* Η ΕΡΤ δεν κλείνει υπό καμία πίεση για απολύσεις.

Όχι! Η απόφαση έχει ληφθεί εδώ και καιρό. Είναι απόφαση υψηλού συμβολισμού και εκσυγχρονισμού του Δημοσίου. Όμως, περιμέναμε να ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις της ΕΡΤ ως προς την μετάδοση των θεμάτων των Πανελλαδικών εξετάσεων, για να μην διακινδυνευτεί η ομαλή διεξαγωγή τους.

Αυτό που πραγματικά θέλει να πει είναι ότι το λουκέτο στην ΕΡΤ αποτελεί επίδειξη πολιτικής πυγμής του Αντ. Σαμαρά, εφαρμογή του Δόγματος του Σοκ, το οποίο φτάνει σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό και στο πιο απομακρυσμένο σπίτι της Ελλάδας. Οι Πανελλαδικές δε, δεν τελείωσαν. Οι μαθητές ακόμα δίνουν τα Ειδικά Μαθήματα, όμως το φιάσκο της ΔΕΠΑ- ΔΕΣΦΑ επέσπευσε την επίδειξη ισχύος.

- Εδώ και μήνες, οι δημοσιογράφοι απεργούν, ζητώντας την πρόσληψη και άλλων 150 συμβασιούχων δημοσιογράφων, ενώ ήδη στην ΕΡΤ εργάζονταν περί τους 700 δημοσιογράφους!

Πράγματι, απεργούν τα Σαββατοκύριακα. Γιατί δεν έχουν πληρωθεί για την εργασία τους τις μέρες αργίας, τα Σάββατα, τις Κυριακές, ανήμερα τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά, την καθαρά Δευτέρα. Πόσοι δημοσιογράφοι χρειάζονται άραγε για τέσσερα τηλεοπτικά κανάλια, επτά ραδιοφωνικά, 19 περιφερειακούς σταθμούς, ένα σάιτ συνεχούς ροής, ένα τηλεοπτικό περιοδικό;

- Δεν μπορούμε, την ώρα που οι Έλληνες κάνουν τέτοιες θυσίες, να διατηρούνται γύρω τους άθικτα, σύμβολα της ασύδοτης σπατάλης, της σκανδαλώδους αδιαφάνειας, του αναχρονιστικού κομματισμού.

Σωστό. Τα φαινόμενα αυτά όμως ποιοι τα εκτρέφουν, αν όχι η κυβέρνηση, μέσω των διορισμένων διοικήσεων και γενικών διευθυντών της ΕΡΤ; Ποιός ενέκρινε την πράγματι ασύδοτη σπατάλη πρόσληψης δύο σκηνοθετών για τον κ. Σαμαρά προσωπικά, με αποδοχές 3.500-4.000 ευρώ; Ποιος ενέκρινε με πράγματι σκανδαλώδη αδιαφάνεια, περί τους 30 ειδικούς συμβούλους και προσωπικό ειδικών θέσεων με μέσο μισθό 3.500 ευρώ; Ποιος αναχρονιστικός κομματισμός προσέλαβε την κ. Ανθή Σαλαγκούδη στην ΕΡΤ, αποδεδειγμένα μή ικανή παρουσιάστρια, κόρη πρώην βουλευτή της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη;

* Το κόστος λειτουργίας της ΕΡΤ ανέρχεται σε 230 εκατ. με μέσο όρο τηλεθέασης 4%, ενώ αντίστοιχα το κόστος άλλων ιδιωτικών καναλιών με 10% τηλεθέαση δεν ξεπερνά τα 30 εκ.

Το κόστος λειτουργίας της ΕΡΤ συνολικά είναι 170 εκατ., αφού έχει πλεόνασμα 55 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Σε αυτά περιλαμβάνονται 3 κανάλια, 7 ραδιόφωνα, ένα σάιτ, ένα περιοδικό κ.λπ. Η τηλεθέαση της ΕΡΤ στοχευμένα συγκρατείται χαμηλά, προκειμένου να ωφελούνται οι ιδιωτικοί σταθμοί.

- Στην ΕΡΤ εργάζονται περίπου 700 δημοσιογράφοι, και ενώ θα περίμενε κανείς το δελτίο ειδήσεών της να είναι το κορυφαίο, έχει λιγότερο από 4% τηλεθέαση. Αντίστοιχα, οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί απασχολούν, για παράδειγμα, 150 δημοσιογράφους απολαμβάνοντας 10πλάσια τηλεθέαση.

Όλως τυχαίως το μερίδιο τηλεθέασης της ΝΕΤ άρχισε να πέφτει από τον Ιούνιο, οπότε και ανέλαβε να κάνει κουμάντο η Ν.Δ. με τον Αιμίλιο Λιάτσο του Star. Στις τελευταίες εκλογές η ΝΕΤ είχε ξεπεράσει σε τηλεθέαση ακόμα και το Mega.

- Το πλαίσιο λειτουργίας του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού θα καθιστά αδύνατη οποιαδήποτε κυβερνητική ή κομματική παρέμβαση στη στελέχωση και στη λειτουργία του.

Ασχολίαστο.

Το «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ που πληρώνουν για την ΕΡΤ οι Έλληνες δεν θα συνεχίσει να υφίσταται όσο αυτή είναι κλειστή

Τα 4,3 ευρώ τον μήνα του κάθε νοικοκυριού, το ανταποδοτικό τέλος για την ΕΡΤ μέσω ΔΕΗ, ποτέ δεν χαρακτηρίστηκεχαράτσι”. Άλλα είναι τα χαράτσια και σκοπίμως γίνεται προσπάθεια σύγχυσης του κοινού.

 

Leave a Comment