ΈΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΑΓΥΡΤΕΙΑ

karteros_2a

TH. ΚΑΡΤΕΡΟΥ*

Διέσυραν την ΕΡΤ εδώ και μήνες με όλους τους υπέργειους και υπόγειους τρόπους. Διόρισαν εκεί ένα σκασμό δεξιά λυκόπουλα και δεξιές σουσουράδες ειδικών αμοιβών. Ταύτισαν την ενημέρωση με τα γλου του Κεδίκογλου. Πέταξαν έξω ενοχλητικούς και απείθαρχους. Τη διοίκησαν με τους σμπίρους τους και παγίωσαν την αναξιοκρατία και τη φαυλότητα. Και τώρα επιχειρούν να δώσουν στο κλείσιμό της χαρακτήρα δίκαιης καταδίκης. Φορτώνουν σε χιλιάδες ανθρώπους τις δικές τους αμαρτίες και τους τιμωρούν με την εσχάτη των ποινών για κάθε εργαζόμενο -την απόλυση.

Πόσο φαύλος και υποκριτής, αδίσταχτος και ψεύτης, συκοφάντης και δειλός, στρεψόδικος και μπαγαμπόντης, μπορεί να είναι κάποιος που ανακοινώνει το λουκέτο σε ένα δημόσιο οργανισμό και τον Καιάδα για χιλιάδες ανθρώπους, χωρίς να λέει μια λέξημια μόνο λέξη έστωγια τις δικές του ευθύνες; Για τις ευθύνες της κυβέρνησης; Για τις ευθύνες των δεκανέων που προβιβάστηκαν ελέω κομματικών συμβουλίων κρίσεων σε στρατηγούς στην έρμη την ΕΡΤ; Για τις υπογραφές που φέρουν όσες αθλιότητες τώρα θυμήθηκε να καταγγείλει; Για τις ιερές αγελάδες που το σινάφι του έθρεψε και πάχυνε και λάτρεψε; Για όλα τα αίσχη της ΕΡΤ που βαρύνουν τις κυβερνήσεις εκείνων που παριστάνουν σήμερα τους τιμωρούς των αθώων;

Ώστε δικαίως τιμωρούνται οι δημοσιογράφοι, οι τεχνικοί, οι θυρωροί, οι μακιγιέρ και οι καθαρίστριες της ΕΡΤ, κύριε Κεδίκογλου. Ενώ εσύ με τον Μουρούτη -και τον ίδιο τον Σαμαρά- που ένα χρόνο διοικείτε, από το προσκήνιο ή το παρασκήνιο, διορίζετε, απολύετε, μοιράζετε πόστα, δίνετε γραμμή, λογοκρίνετε και ξευτελίζετε κάθε έννοια αξιοκρατίας και πλουραλισμού, αντικειμενικότητας και πολιτισμού, τώρα μπορείτε να είστε κατήγοροι και δήμιοι -της ΕΡΤ και όσων εργάζονται εκεί. Να πουλάτε νταηλίκι, ιταμότητα και θράσος, θυμίζοντας εκείνον τον τύπο της γνωστής παροιμίας ο οποίος εμ… . εμ σκούζει.

Αυτή η τραγωδία της ΕΡΤ και η φάρσα της προπαγάνδας τους, δεν μπορεί και δεν πρέπει να τους βγει σε καλό. Η αθλιότητα των έργων τους καταντάει μαύρη κωμωδία αν συνδυαστεί με την τρισαθλιότητα των λόγων τους. Success story, Grecovery -έτσι περιγράφουν τη σημερινή Ελλάδα. Τολμηρή μεταρρύθμιση -έτσι προπαγανδίζουν το πραξικόπημα στην ΕΡΤ. Αύριο θα διεκδικήσουν και παράσημο γιατί έσωσαν την ενημέρωση από τον Αιμίλιο Λιάτσο!

Έγκλημα και αγυρτεία -περί αυτού πρόκειται

*Δημοσιεύθηκε στηνΑΥΓΗτην Τετάρτη 12 Haziran 2013

 

Leave a Comment