2 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑ.ΧΩ.Μ.Ε. Geliştirilen etkinliklere kısa bir referans.

 

Ο Μαρξιστικός Χώρος Μελέτης και Έρευνας στα δύο χρόνια της λειτουργίας του, οργάνωσε και πραγματοποίησε σεμινάρια, διαλέξεις και συνέδρια. Συγκεκριμένα πραγματοποίησε:

1. Μαρξιστικό διήμερο 3 και 4 Απρίλη 2013, με θέμα: Ακύρωση Μνημονίου Κατάργηση Δανειακών Συμβάσεων Διαγραφή Χρέους Προϋποθέσεις – Συνέπειες – Προοπτικές (Αίθουσα ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20, Αθήνα).

2. Διήμερο Μαρξιστικού Προβληματισμού 29 – 30 Μαίου 2013, με θέμα: Ευρωπαϊκή ενοποίηση, γεωπολιτικές αντιθέσεις στη Μεσόγειο και η πολιτική της Αριστεράς. (Νομική Σχολή Πανεπιστημίου Αθήνας, Σόλωνος 57).

3. Κυκλοφόρησαν σε ειδικό τόμο οι εισηγήσεις και παρεμβάσεις των δύο παραπάνω εκδηλώσεων.

4. Σεμινάρια Μαρξιστικής Θεωρίας, 26 Eylül - 7 Kasım 2013 στα γραφεία του ΜΑΧΩΜΕ.:

Semineri I: YUNANİSTAN VE ULUSLARARASI İŞ HAREKET

Seminer II: FELSEFE YLISTIKIS TEMEL İLKELERİ

Seminer III: AMAÇ VE SİYASİ EKONOMİ ŞEKLİ Yük ÜRETİM VE DEĞER HUKUK

Σεμινάριο ΙV: NİYET VE DAĞITIM FORMLARI ÜRETİMİ FORMLAR VE ÇALIŞMA SINIF KULLANIMI DERECESİ

Σεμινάριο V: BİRİKİM KAPITALISTIKIS GENEL HUKUK BİRİKİM KAPITALISTIKIS TARİHİ EĞİLİM

Σεμινάριο VI: Kapitalizmin Finansal Krizler GELİŞTİRME SERMAYE MODERN EĞİLİMLER

Σεμινάριο VII: STRATEJİK KONULAR VE OLAĞAN

5. Εκδόθηκαν και κυκλοφόρησαν σε βιβλιαράκι τα παραπάνω «Σεμινάρια Μαρξιστικής Θεωρίας» που οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν από τον Μαρξιστικό Χώρο Μελέτης και Έρευνας (ΜΑΧΩΜΕ). Στην έκδοση αυτή περιλαμβάνονται οι εισηγήσεις στην τελική τους επεξεργασία, με ενσωματωμένες τις απαντήσεις σε ερωτήματα που τέθηκαν στη διάρκεια των σεμιναρίων.

6. Διάλεξη στα γραφεία του ΜΑΧΩΜΕ, 28 Kasım 2013, με θέμα:Τραπεζική ενοποίηση, κόκκινα δάνεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων, αναζήτηση λύσης με λογική σεισάχθειας.

7. Διάλεξη στα γραφεία του ΜΑΧΩΜΕ, 4 Δεκεμβρίου 2013, με θέμα: Αλληλέγγυα οικονομία και νέοι τρόποι οργάνωσης της οικονομίας και κοινωνίας.

8. Διάλεξη στα γραφεία του ΜΑΧΩΜΕ, 12 Δεκεμβρίου 2013, με θέμα: Κόκκινα χρέη στις εφορίες, πλειστηριασμοί, φορολογία ακίνητης περιουσίας και προϋπολογισμός 2014.

9. Συνδιοργάνωσε εκδήλωση 6 Φεβρουαρίου 2014, στην αίθουσα ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ, με την ISKRA και το RPROJECT, με θέμα: Ελλάδα – Ευρωζώνη – ΕΕ, προβλήματα, αντιφάσεις, προοπτικές.

10. Διήμερο επιστημονικό συνέδριο 12, 13 Μαρτίου 2014, με θέμα: Παραγωγική ανασυγκρότηση. Συστημική προσέγγιση ή κοινωνική ανατροπή.

11. Εκδήλωση για το έργο του Διονυσίου Σολωμού, 19 Μαρτίου 2014, σε αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: Ελεύθεροι Πολιορκημένοι.

12. Διάλεξη στα γραφεία του ΜΑΧΩΜΕ, 15 Απριλίου 2014, με θέμα: Οι οικονομικές και πολιτικές αλλαγές στην Κίνα και ο ρόλος της στο σύγχρονο κόσμο.

13. Διάλεξη στα γραφεία του ΜΑΧΩΜΕ, 19 Haziran 2014, με θέμα: Το μέλλον της ΕΕ και η θέση της Ελλάδας.

14. Διάλεξη στα γραφεία του ΜΑΧΩΜΕ, 2 Ekim 2014, με θέμα: Γεωπολιτικές αντιθέσεις και συγκρούσεις στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής και η θέση της Ελλάδας.

15. Διάλεξη στα γραφεία του ΜΑΧΩΜΕ, 9 Ekim 2014, με θέμα: Φορολογία – κοινωνικές δαπάνες – δημόσιο χρέος – ανάπτυξη. Εναλλακτική πολιτική της κυβέρνησης της αριστεράς.

16. Διάλεξη στα γραφεία του ΜΑΧΩΜΕ, 16 Ekim 2014, με θέμα: Ευρωπαϊκή τραπεζική ενοποίηση, νομισματική πολιτική και εναλλακτική πολιτική της αριστεράς.

17. Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του ΜΑΧΩΜΕ με τίτλο: ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά και Επιχειρήσεις «Κόκκινα Δάνεια» στις Τράπεζες «Κόκκινα Χρέη» στις Εφορίες και τα Ασφαλιστικά Ταμεία «Πολιτική επίλυσης με …. φιλοσοφία Σεισάχθειας».Το βιβλίο είναι στην ιστοσελίδα του ΜΑΧΩΜΕ (maxome.gr) και μπορεί να «κατέβει» ελεύθερα.

18. Διήμερο επιστημονικό συνέδριο 21, 22 Kasım 2014, με θέμα: Ταξική διάρθρωση της ελληνικής κοινωνίας. Ταξική συνείδηση και πολιτική διαπάλη.

19. Διάλεξη στα γραφεία του ΜΑΧΩΜΕ, 11 Δεκεμβρίου 2014, με θέμα: Η αρχιτεκτονική της νέας ΟΝΕ, η παράταση του μνημονίου και η απάντηση της αριστεράς.

 

 

 

 

 

Leave a Comment