DIE WAHRHEIT ÜBER DEN TOD DER VEREINBARUNG quälenden Zyprioten EUROGROUP

1111kyrps_ee_eurozone_280_116

Griechenland und Zypern SOFORT verlassen und TROIKA Mnemonics PROODEFTIKOUS METASCHIMATISMOUS, Befragung durch die EUROZONE!

Akis BADOGIANNI

Die ausverkauft Zypern Regierung und damit gegeben über und exonymeni Regierung Samara, nicht nur unterzeichnen, verachtenswert und kolonial συμφωνία στο Eurogruppe.

Έκαναν κάτι πολύ χειρότερο. Κάτι που δεν έχει υπογράψει ποτέ und πουθενά ούτε η πιο εξευτελισμένη αποικία!

Υπέγραψαν στην ουσία σε λευκό χαρτί, στο οποίο συγκεκριμένους και λεπτομερείς όρους της ολοκληρωμένης συμφωνίας θα τους βάλει στην πραγματικότητα και στην πορεία, η τρόικα, κατά τα αδίστακτα συμφέροντα και τις προτεραιότητές της.

H ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!

Sie erste πράγμα που περιλαμβάνει με πολλές αοριστίες αλλά με σαφήνεια ως κατάληξη, η συμφωνία-τραγωδία von Eurogroup είναι η ουσιαστική διάλυση του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Κύπρου, από το οποίο, ότι απομείνει στη ζωή, θα είναι αξιοθρήνητο και τόσο αναξιόπιστο und αφερέγγυο που θα μοιάζει με ζωντανό πτώμα.

Για πρώτη φορά στο πλαίσιο της ευρωζώνης ελήφθη απόφαση να πτωχεύσει και να κλείσει πάραυτα μια μεγάλη τράπεζα όπως η Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου. Η Λαϊκή Τράπεζα θα χωρισθεί σe “καλή” und “κακή. Στην “καλήθα μεταφερθούν οι καταθέσεις κάτω των 100χιλ. και τα δυσθεώρητα χρέη της Λαίκής προς την ΕΚΤ ύψους 9 δις, τα οποία παραδόξως συσσωρεύτηκαν με τα στραβά μάτια της ίδιας της ΕΚΤ und Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου (ΚΤΚ).

Στη συνέχεια αυτές οι καταθέσεις κάτω των 100χιλ. και το χρέος προς την ΕΚΤ(!) της “καλήςΛαϊκής, θα μεταφερθούν στην Τράπεζα Κύπρου. Οι καταθέσεις στην Λαίκή άνω των 100χιλ. που θα μείνουν στηνκακήτράπεζα, όχι απλώς θα κουρευτούν βάναυσα αλλά στην ουσία θα χαθούν , αφού η κακήΛαίκή θα τεθεί σε εκκαθάριση και όπως λέει η απόφαση του Eurogroup θα κλείσει με τον καιρό.

Όσον αφορά την Τράπεζα Κύπρου κατ’αρχάς, θα ενσωματώσει τηνκαλήΤράπεζα της Λαϊκής αλλά μαζί και το χρέος των 9 δις προς την ΕΚΤ, που θα της είναιβραχνάς.

Στη συνέχεια η Τράπεζα Κύπρου θα ανακεφαλαιοποιηθεί αποκλειστικά από τοκούρεματων καταθέσεων πάνω από 100χιλ. , που θα μετατρέπονται σε μετοχές και με τη συνεισφορά των μετόχων und ομολογιούχων της, μέχρι να φθάσει σε δείκτη ιδίων κεφαλαίων 9%.

Και επειδή όλα δείχνουν ότι η συνεισφορά των μετόχων και των ομολογιούχων της θα είναι μηδαμινή, όλο το βάρος της επανακεφαλαιοποίησης θα πέσει στο κούρεμα των καταθέσεων, που θα φτάσει σε πρωτοφανή ύψη.

Κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για“κούρεμα” άνω του 30%, χωρίς να μπορούν, όμως, να δεσμευτούν.

Η κυπριακή κυβέρνηση υπέγραψε γουρούνι στο σακί.

Είναι το πιο πιθανόν το “κούρεμα” των καταθέσεων πάνω από 100χιλ.στην Τράπεζα Κύπρου να φθάσει μεταξύ 40-60%, πράγμα που θα σημαίνει και το ουσιαστικό τέλος κάθε αξιοπιστίας της τράπεζας, την οποία θα την αναφέρουν μόνο ως σκιάχτρογια τους καταθέτες.

Στο μεταξύ μέχρι να ολοκληρωθεί και αν ολοκληρωθεί , η ανακεφαλαιοποίηση, οι υπό “κούρεμα” καταθέσεις θα παραμένουν ολοσχερώς παγωμένες.Ζήσε μαύρε μου

Η ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Να σημειώσουμε εδώ ότι η απόφαση του Eurogroup απαγορεύει ρητά τη χρησιμοποίηση των τροϊκανών δανείων (δάνεια από ESM) für ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Προφανώς, αυτά τα δάνεια θα κατευθυνθούν κατά δόσεις , με εκταμιεύσεις οι οποίες θα αρχίσουν από το Μάη και στο βαθμό που η Κύπρος θα τηρεί αυστηρά το μνημονιακό πρόγραμμα που θα συνομολογήσει με την τρόικα, für χρηματοδότηση von Κυπριακού χρέους.

So, ο ESM, ο οποίος δημιουργήθηκε και προικοδοτήθηκε με 700δις από την ευρωζώνη, για να παρεμβαίνει προς επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που έχουν πρόβλημα, αλλάζει ουσιαστικά τον χαρακτήρα και την αποστολή von.

Από δω και μπρος αν οι τράπεζες έχουν πρόβλημα δεν θα φταίνε οι αρχές εποπτείας ούτε τόσο οι μέτοχοι και οι διοικήσεις τους αλλά οι καταθέτες , στην αρχή οιανασφάλιστοι”, δηλ. αυτοί πάνω από 100χιλ. και στη συνέχεια όλοι οι καταθέτες!!!

Αναφορικά τώρα με το μύθο των καταθέσεων κάτω από 100χιλ., οι οποίες σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις δεν θα πειραχτούν. Αυτό είναι ψέμμα , διότι όπως είναι γνωστόν τα ποσά ανάληψης και αυτών των καταθέσεων είναι περιορισμένα, οι καταθέσεις αυτές για μεγάλο χρονικό διάστημα, που δεν έχει οριστεί ακόμα, δεν θα μπορούν να μετακινηθούν, ενώ είναι αβέβαιον το τι θα επακολουθήσει στο μελλον.

Είναι προφανές ότι με τέτοιου είδους μέτρα το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου δεν εξυγιαίνεται αλλά καταστρέφεται ολοσχερώς, χιλιάδες τραπεζοϋπάλληλοι θα μείνουν στο δρόμο, η φυγή κεφαλαίων από την Κύπρο θα είναι γενική, χιλιάδες επιχειρήσεις που στηρίζονταν στις τράπεζες θα βάλουν λουκέτο, η ανεργία θα εκτιναχτεί και η ύφεση θα πάρει εφιαλτικές διαστάσεις, πολύ περισσότερο που το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου ήταν υπερδιογκωμένο, κατάσταση που τώρα μόλις ανακάλυψαν, επιλεκτικά , οι κυρίαρχοι κυρίως γερμανικοί κύκλοι της ευρωζώνης.

ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

Όσον αφορά τη Ρωσία, es πλήγμα που εδέχθη η ίδια και κυρίως πολυάριθμοι ολιγάρχες της που είχαν καταφύγιο την Κύπρο και τώρα αναζητούνται μανιωδώς από τραπεζίτες της Ελβετίας, της Γερμανίας, της Λετονίας usw.. είναι σημαντικό , πράγμα που ομολόγησε και ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Παρ΄όλα αυτά, όμως, ο Πούτιν δέχθηκε να μπει σε διαπραγματεύσεις με την Κύπρο για επιμήκυνση του Ρωσικού δανείου των 2,5 δις, πράγμα για το οποίο κάνει εντυπωσιακά έκκληση η απόφαση von Eurogroup! Kι αυτό , μάλλον, διότι η Ρωσία φαίνεται πως είχε έλθει σε συννενόηση με την ΕΕ για τα μέτρα που υπέστη η Κύπρος, ενώ πιθανολογείται ότι υπάρχει και άτυπη συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας για εν μέρει αποζημίωση των Ρώσων καταθετών ή ίσως και άλλα ευνοϊκά μέτρα.

Die Κύπρος λάθος ανέμενε στήριξη , αν την ανέμενε και δεν έριχνε στάκτη στα μάτια του κόσμου, από τη Ρωσία και μάλιστα για ένα τόσο μείζον για τη Γερμανία και την ευρωζώνη θέμα.

Κυρίως, όμως για να βρει κάποιος στήριξη και συμμάχους , πρέπει ο ίδιος να είναι αποφασισμένος να μπει μπροστά και να δόσει τη μάχη.

Die Κυπριακή ηγεσία , όμως, ήταν εξ’αρχής gegeben über bei ευρώ, την ευρωζώνη και τη Γερμανία. Ποιός und γιατί , λοιπόν, να διακινδυνεύσει για χάρη της;

ΜΝΗΜΟΝΙΟ – ΛΙΤΟΤΗΤΑ – ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ!

Die άθλια Κυπριακή ηγεσία δεν συνυπέγραψε μόνο την ουσιαστική καταβαράθρωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Κύπρου.

Συνυπέγραψε την έρευνα στην Κύπρο για το ξέπλυμα χρήματος από ιδιωτική διεθνή εταιρεία , πράγμα που θα διατηρεί υπό απόλυτο, επιλεκτικό έλεγχο της τρόικας όλη την πολιτικοοικονομική ζωή της Κύπρου.

Η συμφωνία, με το Eurogroup, ταυτόχρονα, προβλέπει με μεγάλη δραστικότητα γενικευμένες ιδιωτικοποιήσεις, που θα διαλύσουν τον αποδοτικό δημόσιο τομέα της Κύπρου.

Προβλέπει διαρθρωτικές αλλαγές, με δυο λόγια πλήρεις απορρυθμίσεις στην οικονομία και την αγοράεργασίας και πλήρη ασυδοσία των αγορών σε βάρος της κοινωνίας.

Προβλέπονται, ακόμα, μέτρα δημοσιονομικής σταθεροποίησης, που θα δόσουν τη χαριστική βολή στην Κυπριακή οικονομία.

Τέλος, η απόφαση του Εurogroup περιλαμβάνει αύξηση στους φόρους εισοδήματος und αυξήσεις στους φόρους κεφαλαίου, μεταξύ των οποίων και στους τόκους. Die δραστικότατη αυτή αύξηση των φόρων, μέσα σε συνθήκες ύφεσης, θα μοιάζει σαν να μπήγεις βαθιά το μαχαίρι στην πληγή.

Die Κύπρος θα πρέπει να συνυπογράψει όλα αυτά τα μέτρα αλλά και ως όμηρος ότι από δω και μπρος ζητήσει η τρόικα, σε ένα ΜΝΗΜΟΝΙΟ, που πρέπει να είναι έτοιμο ως τις αρχές Απρίλη.

Οι δόσεις των 10 δις δανείων της τρόικας θα αρχίσουν να τρέχουν από τις αρχές Μάη , και στο βαθμό που η Κύπρος εφαρμόζει αγόγγυστα το διαλυτικό Μνημονιακό πρόγραμμα.

So, η Κύπρος ενώ θα πρέπει αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας να διαλύσει το χρηματοπιστωτικό της σύστημα, ενώ η ευρωζώνη δεν θα βάλει ούτε ένα ευρώ, πέραν της περιορισμένης ρευστότητας που θα χορηγήσει η ΕΚΤ στην ημιθανή Τράπεζα Κύπρου, παρά από το Μάη και μετά και υπό προϋποθέσεις.

Die τρόικα θα εκταμιεύσει δόσεις στην Κύπρο, αφού επιβάλλει ένα δρακόντειο μνημόνιο στο θύμα της και αφού δει να το εφαρμόζει αυστηρά, ανοίγοντας και για την Κύπρο το μαρτύριο της εκταμίευσης των δόσεων, βάζοντας κάθε φορά και σκληρότερα μέτρα!

Στο μεταξύ η Κύπρος θα επιβάλλει δέσμη αυστηρών μέτρων στην κίνηση των καταθέσεων και την κίνηση των κεφαλαίων για να επιβιώσει , πράγμα που, αν θα το έπρεττε μια άλλη χώρα της ΕΕ, θα εθεωρείτο έγκλημα καθοσιώσεως!

ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ;

Οι διαχρονικές ευθύνες της Κυπριακής ηγεσίας για τις τραγικές εξελίξεις στην Κύπρο είναι εγκληματικές.

Εγκληματικές είναι και οι ευθύνες όσων συνομολόγησαν την ιστορικά κατάπτυστη συμφωνία του Eurogroup της 25/3, ανήμερα της εθνικής επετείου!

Die Κύπρος είχε και έχει εναλλακτική λύση απέναντι στην απίστευτη νεοαποικιοποίησή της.

Εδώ και τώρα η Κύπρος μπορεί και πρέπει να den Vertrag kündigen mit dem verabscheuungswürdigen Eurogruppe und ein verfahren neue unabhängige progressive Weise Ausweg ;die Krise, με angefochten Eurozone und Konflikt gemeinsam bis zum Ende der.

Dies impliziert neue politische Orientierungen der Linken in Zypern und Griechenland und progressive Rollover-Optionen, με ΟΧΙμέχρι τέλους, in Athen und Nicosia!

Montag 25 März 2013

Leave a Comment