Οι «κάτω» δεν θέλουν και οι …«πάνω» δεν μπορούν.!

جان Tolios, υποψήφιος ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Οι ευρωεκλογές του Μαΐου ‘14 είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για τους λαούς της Ευρώπης και κυρίως τον ελληνικό λαό. Τα επαχθή μέτρα του Μνημονίου, που με ιδιαίτερη σκληρότητα εφαρμόζουν την τελευταία 5ετία ελληνική ολιγαρχία και κυβερνώσα ελίτ με τις οδηγίες της τρόικα (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ), έχουν οδηγήσει τον ελληνικό λαό στην Αχερουσία Λίμνη. Αποδείχτηκε ότι ευρωζώνη και ευρώ δεν διασφαλίζουν την οικονομική σύγκλιση, αλληλεγγύη, ανάπτυξη, δημοκρατία, διασφάλιση θεμελιωδών δικαιωμάτων και ισότιμη συνεργασία λαών, αλλά προωθούν πολιτικές λιτότητας, συρρίκνωση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας, ηγεμονία των τραπεζιτών και οικοδόμηση μιας «Ενωμένης Ευρώπης» με επικυριαρχία της Γερμανίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ευρωπαϊκή αριστερά (ΚΕΑ) αγωνίζονται για την ανατροπή του σαθρού οικοδομήματος της ΟΝΕ και επαναθεμελίωση του με όρους λαών και εργαζόμενων. Απορρίπτει το δόγμα των ηγετικών ελίτ Βρυξελών-Βερολίνου, που θέτουν προτεραιότητα τη σωτηρία της ευρωζώνης και τα συμφέροντα των υποτακτικών τους στην Ελλάδα, θυσιάζοντας τον ελληνικό λαό, διαλύοντας την παραγωγική βάση και μετατρέποντας τους έλληνες νέους σε οικονομικούς μετανάστες. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει ευθύνες σε όσους ενέχονται σε παραβιάσεις του Συντάγματος και διεθνών συμβάσεων εργασίας, ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσία και λαφυραγωγούν τα λαϊκά εισοδήματα. Ο ελληνικός λαός …«δεν θέλει» πλέον να ζει αυτήν την κατάσταση και οι κυρίαρχες ελίτ …«δεν μπορούν» να την επιβάλλουν.!

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει ως απόλυτη προτεραιότητα την αποτροπή της ανθρωπιστικής καταστροφής και ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών, έχοντας ως σταθερό όραμα το σοσιαλισμό. Βασικές του θέσεις είναι: κατάργηση Μνημονίου, διαγραφή μεγαλύτερου μέρους του χρέους, εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση τραπεζών, παραγωγική ανασυγκρότηση, δραστική μείωση ανεργίας, στήριξη λαϊκού εισοδήματος, επιστροφή των οργανισμών κοινής ωφέλειας στο δημόσιο, διαγραφή δανείων πρώτης κατοικίας για όσους έχουν εισόδημα κάτω από το όριο φτώχειας, παροχή ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οικογενειακή γεωργία-κτηνοτροφία, ανάπτυξη κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, εξασφάλιση πόρων στην Αυτοδιοίκηση για στήριξη κοινωνικού και αναπτυξιακού ρόλου. Οι πόροι προώθησης του συγκεκριμένου προγράμματος θα προέλθουν από τη δραστική μείωση του χρέους και των δαπανών εξυπηρέτησης, το δημόσιο τραπεζικό σύστημα, την πάταξη της φοροδιαφυγής, την αναζήτηση εξωτερικών πόρων με αμοιβαία επωφελείς όρους και πάνω απ’ όλα την ανάπτυξη, με δημιουργία θέσεων εργασίας, παραγωγή νέου εισοδήματος και πλούτου. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι θα κινηθεί με πυξίδα τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και της χώρας και θα αντιμετωπίσει τις ενδεχόμενες απειλές και εκβιασμούς των δανειστών, με όλα τα δυνατά όπλα, βέβαιος ότι σε κάθε περίπτωση ο ελληνικός λαός θα τον στηρίξει.

پست الکترونیک: ytolios@gmail.com Blog: ytoliosblog.wordpress.com

Leave a Comment