شهرداری ورشکستگی دیترویت در ایالات متحده آمریکا!

detroit_city_-1024x550وحشت در کلیسای جامع قدیمی خودرو هنگامی که ایالات متحده!

شوک به زادگاه نئولیبرالیسم!

شوک در زادگاه نئولیبرالیسم ایالات متحده آمریکا اخبار prokaklese که دیترویت, یک بار نماد قدرت اقتصادی آمریکا و خانه خودرو آمریکا, apotelse بزرگترین شهرداری در تاریخ ایالات متحده به اعلام ورشکستگی تحت وزن بدهی های عظیمی در وجوه قرمز tou.Einai واضح است که غول سرمایه داری پا رس!

"توپ" آخرین رفت و آمد مکرر پس از شکست از مقامات محلی برای رسیدن به توافق با طلبکاران شهرداری تجدید ساختار بدهی داوطلبانه آن بود. Απεδείχθη ότι οι εκπρόσωποι τον πολιτικο-οικονομικών ελιτ δεν διαστάζουν να θυσιάσουν στον βωμό της καπιταλιστικής τους ευμάρειας ακόμα και τα πάλαι ποτέ διαμάντια τους!Αποδεικνύεται επιπλέον ότι δεν υπάρχουν βιώσιμες λύσεις για τα λαϊκά συμφέροντα σε καπιταλιστικά πλαίσια!

Η αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές δεν εξέπληξε κανέναν, καθώς η πόλη -που έχει δει τον πληθυσμό της να μειώνεται, τη βιομηχανική δραστηριότητα να πέφτει κατακόρυφα και πλέον να αποτελεί μια πόλη φάντασμα σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο- φαινόταν πως δεν είχε πολλές άλλες επιλογές μετά το αναμενόμενο ναυάγιο στις διαβουλεύσεις με τους πιστωτές.

Προς το παρόν, η αίτηση διασφαλίζει ορισμένα κεφάλαια για να συνεχίσει να λειτουργεί ο δήμος αλλά είναι ορατός ο μεσοπρόθεσμος κίνδυνος μαζικών απολύσεων υπαλλήλων, πώλησης περιουσιακών στοιχείων σε ιδιωτικά αρπακτικά που θα καλοδεχτούν τα δημόσια φιλέτα, αύξησης των τελών στους δημότες και υποβάθμισης των ήδη προβληματικών δημοτικών υπηρεσιών

Ο διαχειριστής της κατάστασης οικονομικής έκτακτης ανάγκης, ο Κέβιν Ορρ τον οποίο είχε καλέσει ο δήμος για να γλιτώσει το Ντιτρόιτ από την κατάρρευση, επέλεξε την αίτηση πτώχευσης αντί της αποπληρωμής οφειλών με χρήματα που προορίζονταν για την αστυνόμευση, την πυρόσβεση και άλλες υπηρεσίες.

Δεν συμφωνούν όλες οι εκτιμήσεις για το ύψος του χρέους του Ντιτρόιτ. Ο Κέβιν Ορρ το τοποθετεί γύρω στα 18 میلیارد. δολάρια, εκτιμώντας πως μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 20 میلیارد. δολάρια.

Η αίτηση υπαγωγής στον άρθρο εννέα του πτωχευτικού κώδικα για δήμους και κομητείες σημαίνει ότι το Ντιτρόιτ θα πρέπει άμεσα να αποδείξει σε δικαστήριο πως τα προβλήματά του έχουν τέτοια έκταση που δικαιολογούν τη χρεοκοπία.

Στην επόμενη φάση, πρέπει να υποστηρίξει ότι οι πιστωτές του δήμου -ανάμεσα στους οποίους λογίζονται και οι δημοτικοί υπάλληλοι (εργαζόμενοι και συνταξιοδοτηθέντες)- δεν μπορούν παρά να δεχθούν μειωμένη αποπληρωμή των απαιτήσεών τους.

جمعه 19 جولای 2013

منبع: iskra.gr

Leave a Comment