LA VÉRITÉ SUR LA MORT DE L'ACCORD atroce EUROGROUP Chypriotes

1111kyrps_ee_eurozone_280_116

Grèce et Chypre abandonner IMMÉDIATEMENT ET TROÏKA mnémoniques PROODEFTIKOUS METASCHIMATISMOUS, INTERROGATOIRE PAR LA ZONE EURO!

ΤΟΥ ΑΚΗ ΜΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ

La ξεπουλημένη Κυπριακή κυβέρνηση και μαζί της η παραδομένη και εξωνυμένη κυβέρνηση Σαμαρά, δεν υπόγραψαν μόνο μια κατάπτυστη και αποικιακή συμφωνία στο Eurogroup.

Έκαναν κάτι πολύ χειρότερο. Κάτι που δεν έχει υπογράψει ποτέ και πουθενά ούτε η πιο εξευτελισμένη αποικία!

Υπέγραψαν στην ουσία σε λευκό χαρτί, στο οποίο συγκεκριμένους και λεπτομερείς όρους της ολοκληρωμένης συμφωνίας θα τους βάλει στην πραγματικότητα και στην πορεία, η τρόικα, κατά τα αδίστακτα συμφέροντα και τις προτεραιότητές της.

H ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!

Il πρώτο πράγμα που περιλαμβάνει με πολλές αοριστίες αλλά με σαφήνεια ως κατάληξη, le συμφωνία-τραγωδία του Eurogroup είναι η ουσιαστική διάλυση του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Κύπρου, από το οποίο, ότι απομείνει στη ζωή, θα είναι αξιοθρήνητο και τόσο αναξιόπιστο και αφερέγγυο που θα μοιάζει με ζωντανό πτώμα.

Για πρώτη φορά στο πλαίσιο της ευρωζώνης ελήφθη απόφαση να πτωχεύσει και να κλείσει πάραυτα μια μεγάλη τράπεζα όπως η Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου. Η Λαϊκή Τράπεζα θα χωρισθεί σe “καλή” και “κακή. Στηνκαλήθα μεταφερθούν οι καταθέσεις κάτω των 100χιλ. και τα δυσθεώρητα χρέη της Λαίκής προς την ΕΚΤ ύψους 9 milliards, τα οποία παραδόξως συσσωρεύτηκαν με τα στραβά μάτια της ίδιας της BCE et Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου (ΚΤΚ).

Στη συνέχεια αυτές οι καταθέσεις κάτω των 100χιλ. και το χρέος προς την ΕΚΤ(!) της “καλήςΛαϊκής, θα μεταφερθούν στην Τράπεζα Κύπρου. Οι καταθέσεις στην Λαίκή άνω των 100χιλ. που θα μείνουν στηνκακήτράπεζα, όχι απλώς θα κουρευτούν βάναυσα αλλά στην ουσία θα χαθούν , αφού η κακήΛαίκή θα τεθεί σε εκκαθάριση και όπως λέει η απόφαση του Eurogroup θα κλείσει με τον καιρό.

Όσον αφορά την Τράπεζα Κύπρου κατ’αρχάς, θα ενσωματώσει τηνκαλήΤράπεζα της Λαϊκής αλλά μαζί και το χρέος των 9 milliards προς την BCE, που θα της είναιβραχνάς.

Στη συνέχεια η Τράπεζα Κύπρου θα ανακεφαλαιοποιηθεί αποκλειστικά από τοcoupe de cheveuxτων καταθέσεων πάνω από 100χιλ. , που θα μετατρέπονται σε μετοχές και με τη συνεισφορά των μετόχων και ομολογιούχων της, μέχρι να φθάσει σε δείκτη ιδίων κεφαλαίων 9%.

Και επειδή όλα δείχνουν ότι η συνεισφορά των μετόχων και των ομολογιούχων της θα είναι μηδαμινή, όλο το βάρος της επανακεφαλαιοποίησης θα πέσει στο coupe de cheveux των καταθέσεων, που θα φτάσει σε πρωτοφανή ύψη.

Κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για“coupe de cheveux” άνω του 30%, χωρίς να μπορούν, όμως, να δεσμευτούν.

Η κυπριακή κυβέρνηση υπέγραψε γουρούνι στο σακί.

Είναι το πιο πιθανόν το “coupe de cheveux” των καταθέσεων πάνω από 100χιλ.στην Τράπεζα Κύπρου να φθάσει μεταξύ 40-60%, πράγμα που θα σημαίνει και το ουσιαστικό τέλος κάθε αξιοπιστίας της τράπεζας, την οποία θα την αναφέρουν μόνο ως σκιάχτρογια τους καταθέτες.

Στο μεταξύ μέχρι να ολοκληρωθεί και αν ολοκληρωθεί , η ανακεφαλαιοποίηση, οι υπό “coupe de cheveux” καταθέσεις θα παραμένουν ολοσχερώς παγωμένες.Ζήσε μαύρε μου

Η ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Να σημειώσουμε εδώ ότι η απόφαση του Eurogroup απαγορεύει ρητά τη χρησιμοποίηση των τροϊκανών δανείων (δάνεια από ESM) για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Évidemment, αυτά τα δάνεια θα κατευθυνθούν κατά δόσεις , avec εκταμιεύσεις οι οποίες θα αρχίσουν από το Μάη και στο βαθμό που η Κύπρος θα τηρεί αυστηρά το μνημονιακό πρόγραμμα που θα συνομολογήσει με την τρόικα, για την χρηματοδότηση του Κυπριακού χρέους.

Alors, ο ESM, ο οποίος δημιουργήθηκε και προικοδοτήθηκε με 700milliards από την Eurozone, για να παρεμβαίνει προς επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που έχουν πρόβλημα, αλλάζει ουσιαστικά τον χαρακτήρα και την αποστολή του.

Από δω και μπρος αν οι τράπεζες έχουν πρόβλημα δεν θα φταίνε οι αρχές εποπτείας ούτε τόσο οι μέτοχοι και οι διοικήσεις τους αλλά οι καταθέτες , στην αρχή οιανασφάλιστοι”, c.-à-. αυτοί πάνω από 100χιλ. και στη συνέχεια όλοι οι καταθέτες!!!

Αναφορικά τώρα με το μύθο των καταθέσεων κάτω από 100χιλ., οι οποίες σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις δεν θα πειραχτούν. Αυτό είναι ψέμμα , διότι όπως είναι γνωστόν τα ποσά ανάληψης και αυτών των καταθέσεων είναι περιορισμένα, οι καταθέσεις αυτές για μεγάλο χρονικό διάστημα, που δεν έχει οριστεί ακόμα, δεν θα μπορούν να μετακινηθούν, ενώ είναι αβέβαιον το τι θα επακολουθήσει στο μελλον.

Είναι προφανές ότι με τέτοιου είδους μέτρα το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου δεν εξυγιαίνεται αλλά καταστρέφεται ολοσχερώς, χιλιάδες τραπεζοϋπάλληλοι θα μείνουν στο δρόμο, le φυγή κεφαλαίων από την Κύπρο θα είναι γενική, χιλιάδες επιχειρήσεις που στηρίζονταν στις τράπεζες θα βάλουν λουκέτο, le chômage θα εκτιναχτεί και η ύφεση θα πάρει εφιαλτικές διαστάσεις, πολύ περισσότερο που το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου ήταν υπερδιογκωμένο, κατάσταση που τώρα μόλις ανακάλυψαν, επιλεκτικά , οι κυρίαρχοι κυρίως γερμανικοί κύκλοι της ευρωζώνης.

ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

Όσον αφορά τη Ρωσία, cela πλήγμα που εδέχθη η ίδια και κυρίως πολυάριθμοι ολιγάρχες της που είχαν καταφύγιο την Κύπρο και τώρα αναζητούνται μανιωδώς από τραπεζίτες της Ελβετίας, της Γερμανίας, της Λετονίας etc. είναι σημαντικό , πράγμα που ομολόγησε και ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Παρ΄όλα αυτά, όμως, ο Πούτιν δέχθηκε να μπει σε διαπραγματεύσεις με την Κύπρο για επιμήκυνση του Ρωσικού δανείου των 2,5 milliards, πράγμα για το οποίο κάνει εντυπωσιακά έκκληση le απόφαση του Eurogroup! Kι αυτό , μάλλον, διότι η Ρωσία φαίνεται πως είχε έλθει σε συννενόηση με την ΕΕ για τα μέτρα που υπέστη η Κύπρος, ενώ πιθανολογείται ότι υπάρχει και άτυπη συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας για εν μέρει αποζημίωση των Ρώσων καταθετών ή ίσως και άλλα ευνοϊκά μέτρα.

La Chypre λάθος ανέμενε στήριξη , αν την ανέμενε και δεν έριχνε στάκτη στα μάτια του κόσμου, από τη Ρωσία και μάλιστα για ένα τόσο μείζον για τη Γερμανία και την Eurozone θέμα.

Κυρίως, όμως για να βρει κάποιος στήριξη και συμμάχους , πρέπει ο ίδιος να είναι αποφασισμένος να μπει μπροστά και να δόσει τη μάχη.

La Κυπριακή ηγεσία , όμως, ήταν εξ’αρχής παραδομένη στο euro, la Eurozone και τη Γερμανία. Ποιός και γιατί , puis, να διακινδυνεύσει για χάρη της;

ΜΝΗΜΟΝΙΟ – ΛΙΤΟΤΗΤΑ – ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ!

La άθλια Κυπριακή ηγεσία δεν συνυπέγραψε μόνο την ουσιαστική καταβαράθρωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Κύπρου.

Συνυπέγραψε την έρευνα στην Κύπρο για το ξέπλυμα χρήματος από ιδιωτική διεθνή εταιρεία , πράγμα που θα διατηρεί υπό απόλυτο, επιλεκτικό έλεγχο της τρόικας όλη την πολιτικοοικονομική ζωή της Κύπρου.

Η συμφωνία, με το Eurogroup, ταυτόχρονα, προβλέπει με μεγάλη δραστικότητα γενικευμένες ιδιωτικοποιήσεις, που θα διαλύσουν τον αποδοτικό δημόσιο τομέα της Κύπρου.

Προβλέπει διαρθρωτικές αλλαγές, με δυο λόγια πλήρεις απορρυθμίσεις στην οικονομία και την αγοράεργασίας και πλήρη ασυδοσία των αγορών σε βάρος της κοινωνίας.

Προβλέπονται, ακόμα, μέτρα δημοσιονομικής σταθεροποίησης, που θα δόσουν τη χαριστική βολή στην Κυπριακή οικονομία.

Fin, le απόφαση του Εurogroup περιλαμβάνει αύξηση στους φόρους εισοδήματος και αυξήσεις στους φόρους κεφαλαίου, μεταξύ των οποίων και στους τόκους. La δραστικότατη αυτή αύξηση των φόρων, μέσα σε συνθήκες ύφεσης, θα μοιάζει σαν να μπήγεις βαθιά το μαχαίρι στην πληγή.

La Chypre θα πρέπει να συνυπογράψει όλα αυτά τα μέτρα αλλά και ως όμηρος ότι από δω και μπρος ζητήσει η Troïka, σε ένα ΜΝΗΜΟΝΙΟ, που πρέπει να είναι έτοιμο ως τις αρχές Απρίλη.

Οι δόσεις των 10 milliards δανείων της τρόικας θα αρχίσουν να τρέχουν από τις αρχές Μάη , και στο βαθμό που η Κύπρος εφαρμόζει αγόγγυστα το διαλυτικό Μνημονιακό πρόγραμμα.

Alors, le Chypre ενώ θα πρέπει αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας να διαλύσει το χρηματοπιστωτικό της σύστημα, ενώ η ευρωζώνη δεν θα βάλει ούτε ένα ευρώ, πέραν της περιορισμένης ρευστότητας που θα χορηγήσει η BCE στην ημιθανή Τράπεζα Κύπρου, παρά από το Μάη και μετά και υπό προϋποθέσεις.

La Troïka θα εκταμιεύσει δόσεις στην Κύπρο, αφού επιβάλλει ένα δρακόντειο μνημόνιο στο θύμα της και αφού δει να το εφαρμόζει αυστηρά, ανοίγοντας και για την Κύπρο το μαρτύριο της εκταμίευσης των δόσεων, βάζοντας κάθε φορά και σκληρότερα μέτρα!

Στο μεταξύ η Chypre θα επιβάλλει δέσμη αυστηρών μέτρων στην κίνηση των καταθέσεων και την κίνηση των κεφαλαίων για να επιβιώσει , πράγμα που, αν θα το έπρεττε μια άλλη χώρα της ΕΕ, θα εθεωρείτο έγκλημα καθοσιώσεως!

ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ;

Οι διαχρονικές ευθύνες της Κυπριακής ηγεσίας les développements tragiques de Chypre sont criminel.

Criminel sont sous la responsabilité de ceux qui acceptent de l' méprisable accord historique de l'Eurogroupe 25/3, le jour de Journée nationale!

La Chypre avait été alternative contre incroyable neoapoikiopoiisi της.

Ici et maintenant à Chypre peut et doit annuler le contrat avec l'Eurogroupe méprisable et de procéder à un nouvelle manière indépendante de façon progressive sur ;la crise, avec zone euro contesté et conflit jusqu'à ce que la fin de.

Cela implique nouvelles orientations politiques de la gauche à Chypre et en Grèce et options de transfert progressif, avec “NO” jusqu'à la fin, en Athènes και Nicosie!

Lundi 25 Mars 2013

Laisser un commentaire