«ΛΟΥΚΕΤΟ» Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΣΕΛΗΣ. ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!

katselis

ΑΝΑΓΚΗ ΜΙΑΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ!

ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΜΕ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΤΣΕΛΗΣ!

Μία μεγάλη επιχείρηση που έχει την έδρα της στις Αχαρνές και στην οποία απασχολούνταν εκατοντάδες συμπολίτες μας έβαλε λουκέτο. Η εταιρεία ΚΑΤΣΕΛΗΣ ή όπως ονομάζεται ο Όμιλος Nutriart, την περασμένη Πέμπτη προχώρησε στην κατάθεση αίτησης πτώχευσης στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, δηλώνοντας, πλέον και επίσημα ότι η εταιρεία δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Δυστυχώς, πάνω από 500 εργαζόμενοι θα μείνουν κυριολεκτικά στο δρόμο, δίχως αποζημίωση, σε καιρούς δύσκολους για να ξαναβρούν δουλειά, αφού οι περισσότεροι εργάζονταν στην εν λόγω εταιρεία 20 και 30 ani!

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της εταιρείας, την Vineri (21/6), με επιστολή της προς το Χρηματιστήριο Αθηνών, «αν και το τελευταίο διάστημα κατέβαλε σημαντικές προσπάθειες για την αναδιάρθρωσή της, η επιδείνωση της οικονομικής κρίσης, ταυτόχρονα με τις μεγάλες καθυστερήσεις που υπήρξαν στην οριστικοποίηση, στη σύναψη και στην υλοποίηση των συμφωνιών χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης με τις τράπεζες, επιβάρυνε σε μεγάλο βαθμό την οικονομική της κατάσταση, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα η εταιρεία να μην είναι σε θέση πλέον να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις της».

Η πτώχευση της «Κατσέλης» θέτει ξανά επί τάπητος την ανάγκη να υπάρξει μια πολιτική ισχυρής και αποτελεσματικής δημόσιας παρέμβασης για το μέλλον επιχειρήσεων και εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα , όταν οι πρώτες κλείνουν και οι δεύτεροι πετιούνται στο δρόμο, κι αυτό ανεξάρτητα από τις ευθύνες της ιδιωτικής ιδιοκτησίας αυτών των επιχειρήσεων.

Αυτή η δημόσια παρέμβαση πρέπει να αποσκοπεί στην προσπάθεια να στηριχθεί και να συνεχισθεί με άλλη μορφή και κυρίως με την αυτοδιαχείριση των εργαζομένων, η λειτουργία της επιχείρησης και βέβαια η δημόσια παρέμβαση πρέπει να αποβλέπει στην απασχόληση των εργαζομένων και σε κάθε περίπτωση στην ουσιαστική στήριξη και ενίσχυσή τους.

Αυτήν την ώρα η Αριστερά , ea συνδικαλιστικό κίνημα , οι εργαζόμενοι , οι πολίτες , όπως επιδεικνύουν συμπαράσταση στους εργαζόμενους της ΕΡΤ , πρέπει να επιδείξουν ανάλογη αλληλεγγύη pentru απασχόληση και τη στήριξη των εργαζομένων της «Κατσέλης».

Και αυτή η αλληλεγγύη πρέπει να εκδηλωθεί τώρα, γιατί τα τραγικά γεγονότα στη «Κατσέλης» έχουν εκδηλωθεί από την Πρασκευή (21/6) , χωρίς να έχει κουνηθεί φύλλο!!!

Luni 24 Iunie 2013

«ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟΝ «ΚΑΤΣΕΛΗ», ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ»

Την ώρα που ο πρωθυπουργός συναντάται με επιχειρηματίες σε μια προσπάθεια επικοινωνιακής αναστροφής του κακού επενδυτικού κλίματος, οι 540 άνεργοι της βιομηχανίας «Κατσέλης» κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με συγκέντρωση σήμερα έξω από το υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να ασκηθεί πίεση στην πλευρά της εργοδοσίας pentru επαναλειτουργία των τριών εργοστασίων.

Κλιμάκιο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τους Δημήτρη Στρατούλη, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Γιάννη Σταθά και Κώστα Μπάρκα επισκέφτηκε χθες και συζήτησε με το συνδικάτο και τους εργαζομένους της επιχείρησης, οι οποίοι ζητούν την επαναλειτουργία της. Οι βουλευτές κατήγγειλαν την ιδιοκτησία της επιχείρησης, τις δανείστριές της τράπεζες και την κυβέρνηση, η οποία ενώ μιλάει συνεχώς για ιδιωτικές επενδύσεις και για δήθεν ενδιαφέρον της για τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα, επιδεικνύει πλήρη αδιαφορία για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, που άλλη μία φορά αποδομεί το παραμύθι του «success story» της.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν και ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του κόμματος, η Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων Ποτών και αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ.

Ο πρόεδρος του σωματείου της επιχείρησης, Γιώργος Αρβανίτης σημείωνε στηνΕλευθεροτυπία”: «Κάθε πρωί φοράμε τις στολές μας κι ερχόμαστε στο εργοστάσιο, στο Μενίδι. Περιμένουμε να μας δώσουν δουλειά».

Το μεσημέρι επίσκεψη στο εργοστάσιο πραγματοποιήθηκε από τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Ο όμιλος Nutriart, στον οποίο ανήκει η βιομηχανία, απαρτίζεται από τρία εργοστάσια στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τον Βόλο, τα οποία ανήκουν στις εταιρείες «Κατσέλης» (Αθήνα) και «Μύλοι Αλατίνη», «Πλάζα» (με έδρα τη Θεσσαλονίκη).

«Μας πέταξαν στο δρόμο μένα ξερόλυπάμαικαι κατέθεσαν αίτηση πτώχευσης. Οι εργαζόμενοι, ενωμένοι, φωνάζουν μόλη τους τη δύναμη να παραμείνει το εργοστάσιο ανοιχτό, σε λειτουργία. Καλούμε όλους τους φορείς να σταθούν στο πλευρό μας», λέει ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων.

«Οι εργάτες δεν κλείνουν το εργοστάσιο· οι εργάτες το ανοίγουν. Διότι η ανάπτυξη έρχεται μόνο με ανοιχτά εργοστάσια», λέει ο Γ. Αρβανίτης αναφερόμενος στο υψηλό ηθικό των εργαζομένων. Σχετικά με το καθεστώς εργασίας, προσθέτει ότι «όλοι είμαστε σε αεργία», τονίζοντας ότι «θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στις τράπεζες. Διότι σφίγγουν τον κλοιό λόγω των δανείων που δόθηκαν στο παρελθόν και απειλούν ότι δεν θα επιτρέψουν να εισέλθουν χρήματα στον όμιλο από επικείμενη πώληση. Τους ζητάμε να κοιτάξουν στα μάτια 500 οικογένειες».

Joi 27 Iunie 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑΚΑΤΣΕΛΗΣ

Συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας έχουν ζητήσει οι εργαζόμενοι της εταιρείας Nutriart (Κατσέλης), σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Γιώργο Αρβανίτη, προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που ανακύπτει μετά την υποβολή αίτησης κήρυξης πτώχευσης της εταιρείας.

Ειδικότερα, οι 480 εργαζόμενοι προς τους οποίους ανακοινώθηκε την προηγούμενη Παρασκευή η κατάθεση αίτησης για την υπαγωγή της εταιρείας σε καθεστώς πτώχευσης, ζητούν να μείνει ανοικτό το εργοστάσιο, να μην χαθεί καμία θέση εργασίας και να μην γίνει καμία αλλαγή στα εργασιακά.

Προς το παρόν στο εργοστάσιο, σύμφωνα με τον κ. Αρβανίτη, έχει γίνει αναστολή λειτουργίας της παραγωγής ενώ η διοίκηση έχει δεσμευτεί ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο, οπότε και θα συζητηθεί η αίτηση πτώχευσης στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Σύμφωνα με τον ίδιο, έως τώρα η μισθοδοσία των εργαζομένων στην επιχείρηση καταβάλλονταν κανονικά.

«Όλοι οι εργαζόμενοι θέλουν να δουλέψουν και δεν θέλουν να κλείσει το εργοστάσιο», τόνισε ο κ. Αρβανίτης.

Η εταιρεία Nutriart ABEE (Κατσέλης) την περασμένη Παρασκευή υπέβαλε αίτηση κήρυξης σε πτώχευση ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με ημερομηνία συζήτησης την 18η Σεπτεμβρίου 2013.

Marți 25 Iunie 2013

 

Leave a Comment