Κυκλοφόρησε σε βιβλίο, το τριήμερο επιστημονικό συνέδριο του ΜΑΧΩΜΕ – GUE/NGL, με θέμα: «Ευρωζώνη, Εθνικό Νόμισμα και Λαϊκή Κυριαρχία.!

Ο «Μαρξιστικός Χώρος Μελέτης και Έρευνας» (ΜΑΧΩΜΕ) και η «Ευρω-Κοινοβουλευτική Ομάδα της Αριστεράς» (GUE/NGL), επιδιώκοντας την αντικειμενική ενημέρωση του ελληνικού λαού, προχώρησε στις αρχές του 2016 στη διοργάνωση ειδικού επιστημονικού τριήμερου, με τη συμμετοχή πάνω από 30 ελλήνων και ξένων επιστημόνων, καθώς και πολιτικών προσώπων, με στόχο: Πρώτον, την επιστημονική διερεύνηση των κυριότερων ζητημάτων της μετάβασης στο Εθνικό Νόμισμα. Δεύτερον, στην αποδόμηση των παγιδευτικών ερωτημάτων και «ψευτο-διλημμάτων», από τους εκπροσώπους των κυρίαρχων ελίτ και κάθε είδους «ευρωλάγνων» εντός και εκτός της χώρας. Τρίτον, την ανάδειξη των αναγκαίων μέτρων που απαιτούνται για τη μετάβαση στο Εθνικό Νόμισμα και την εξασφάλιση φιλολαϊκής-προοδευτικής εξόδου της χώρας από την κρίση.

Τα κείμενα του τριήμερου παραμένουν εξαιρετικά επίκαιρα και απαιτούν ζωντανά και τεκμηριωμένα, σε κρίσιμα ερωτήματα που απασχολούν σήμερα τον ελληνικό λαό, για τις συνέπειες παραμονής «στη φυλακή του ευρώ» και τις προϋποθέσεις εξόδου της χώρας από την κρίση. Το βιβλίο έχει τέσσερις θεματικές ενότητες. Η πρώτη αναφέρεται στην «Αριστερή απάντηση στο αντιδραστικό Φρούριο της Ευρωζώνης». Η δεύτερη στα «Οικονομικά και θεσμικά ζητήματα της μετάβασης στο Εθνικό Νόμισμα», η τρίτη εξετάζει το ζήτημα του Εθνικού Νομίσματος σε σχέση με το Μεταβατικό Οικονομικό Πρόγραμμα, προοδευτικής εξόδου από την κρίση με ορίζοντα τη σοσιαλιστική προοπτική, ενώ η τέταρτη, με μορφή «Στρογγυλού Τραπεζιού», αναλύει το ρόλο των «Κοινωνικών Κινημάτων» και τις προϋποθέσεις συγκρότησης του πολιτικού «Μετώπου» των Αριστερών, Αντιμνημονιακών, Ριζοσπαστικών, Πατριωτικών Δυνάμεων», για την ανάδειξη μιας κυβέρνησης που θα υλοποιήσει, με τη στήριξη του λαού, το μεταβατικό πρόγραμμα φιλολαϊκής εξόδου από την κρίση.

(*) Σημείωση. Το βιβλίο κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, δεν διατίθεται προς πώληση από τα βιβλιοπωλεία και η προμήθεια του μπορεί να γίνει μόνο στα γραφεία του ΜΑΧΩΜΕ, κατόπιν επικοινωνίας με σ.Γιάννη Τόλιο (κινητό: 697-3032-642, ytolios@gmail.com)

Γράψτε σχόλιο